Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Мезета»Мариновани пъдпъдъчи яйца

Мариновани пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мариновани пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
09/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Семпло и много вкусно - предястие за приятели"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 12 бр.
  • зехтин - около 400 мл (или колкото да покрива яйцата)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 3 зрънца
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка, листата
  • кориандър - 2 - 3 стръка, листата
  • сол - 2 щипки
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - едра люспеста при поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за 4-5 минути на умерен огън във вода със малко оцет и сол. Охладете и обелете много внимателно, това е най-пипкавата част.

Загрейте зехтина и в него пуснете нарязаните на филийки скилидки чесън, листата от магданоз и кориандър, дафиновия лист, солта и карамфила. Когато всичко започне да се пържи отстранете от огъня. Нужно ни е само леко запържване, за да пусне всичко аромата си. Добавете оцета, разбъркайте и оставете маринатата да се охлади.

Когато това се случи сипете в бурканче или подходящ висок тесен съд и пуснете вътре яйчицата. Приберете в хладилник за едно денонощие.

Маринованите пъдпъдъчи яйца поднесете цели или нарязани на половинки и заляти с ароматния зехтин и едрата люспеста сол (аз натривам солта с малко червен пипер с навлажнени пръсти, за да полепне).

Освен като самостоятелно мезенце, може да комбинирате маринованите яйца със салати или върху препечени филийки със сирена, пастети и други най- разнообразни комбинации по ваш вкус.

Зехтинът, който ви остане, използвайте за дресинг на салати. Ароматен е и всичко става много вкусно с него.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: