Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани пъдпъдъчи яйца

Бъркани пъдпъдъчи яйца

Бъркани пъдпъдъчи яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Бъркани пъдпъдъчи яйца, в които има куп страхотни продукти за перфектно завършено ястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 16 бр.
  • мляко - 1 ч.ч.
  • салам - пожелание
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр
  • сирене - 70 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • пипер - 1 бр. зелен
  • подправки - зеленчукова пикантина
  • черен пипер - щипка пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме пъдпъдъчите яйца със солта и млякото.

Обелваме си лука и го нарязваме на ситно както колбаса, така и пипера.

Поставяме в тиган и запържваме за 5-7 минути.

Нарязваме си домата, като преди това го белим и него добавяме към лука и шунката.

След като всичко се е задушило, идва ред на яйцата.

Счукваме ги и разбъркваме.

Оставяме за няколко минути и когато видим, че яйцата започват да се запържват, добавяме и сиренето.

Пържим бърканите пъдпъдъчи яйца докато станат готови за консумация.

Премахваме от котлона, разпределяме по чиниите и поднасяме бърканите яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: