Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Поширани пъдпъдъчи яйца

Поширани пъдпъдъчи яйца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Поширани пъдпъдъчи яйца
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Здравословна закуска, която може да приготвите за себе си и своите близки - необходими са ви само пъдпъдъчи яйца и опит в поширането"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 12
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол
  • хляб - за сервиране
  • зеленчуци - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца са изключително полезна и здравословна храна, за съжаление често пренебрегвана в ежедневното ни меню.

В тенджерка сложете 4 пръста вода, 2-3 щипки сол, мазнина, оцет и оставете да заври.

Завъртете хубаво водата с лъжица или бъркалка и чукнете 2 яйчица. Трябва им около минута за да станат готови.

Така пригответе всичките 12 поширани пъдпъдъчи яйца.

Когато сервирате, залейте с разтопено краве масло и червен пипер върху хляб със зеленчуци по избор.

Тези поширани яйца са ефектна и полезна закуска, стига да имате време и търпение да я приготвите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: