Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Лесно и вкусно руло от кайма и бекон с плънка

Лесно и вкусно руло от кайма и бекон с плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесно и вкусно руло от кайма и бекон с плънка
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще го опитате веднъж, а после непременно ще повторите, защото това руло е хем лесно, хем много вкусно"

Необходими Продукти

  • бекон - 300 г слайс (варено - пушен)
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • пресни гъби - 250 г
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 50 мл
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с омесването на каймата. Към нея добавете яйцето, черен пипер и чубрица на вкус, ако е нужно - и сол, замесете много добре и оставете настрани да престои така.

В тиган налейте олиото и добавете ситно нарязаните лук и гъби, запържете до златист цвят на зеленчука, отстранете от огъня и оставете готовата плънка да се охлади.

В тава, постлана с хартия за печене, настържете 1/3 от кашкавала.

Върху него наредете лентите бекон, като ги застъпвате, на правоъгълна форма.

Следва каймата, разстелете я равномерно върху бекона. Върху каймата разпределете плънката и накрая настържете останалата част от кашкавала.

Добре оформете и с помощта на хартията навийте на стегнато руло.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до красив загар на бекона, след което покрийте соленото руло с алуминиево фолио и допичате - общо около 40 минути.

Лесното и вкусно руло от кайма и бекон с плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: