Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с яйчен блат и плънка от кайма

Руло с яйчен блат и плънка от кайма

Руло с яйчен блат и плънка от кайма
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Днес на мода са солените рула, а това е истински шампион - вкусно, ароматно и лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • грис - 2 с.л.
  • За плънката
  • лук - 1 глава средно голяма
  • чесън - 1 скилидка
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най напред приготвяме блата, като разбиваме яйцата със сметаната. После добавяме гриса и кашкавала (настърган на едро ренде).

Изсипваме сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса около 15 мин.

След като блатът е готов правим плънката, като първо запържваме в малко мазнина лука и чесъна, нарязани на ситно.

Махаме от котлона и ги прибавяме към каймата, в която сме сложили сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Разбъркваме и накрая добавяме и яйцето. Омесваме хубаво каймата.

Върху поизстиналият вече блат разпределяме равномерно плънката и навиваме на руло.

Завиваме рулото във фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути (с вентилатор).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: