Начин на приготвяне
Най напред приготвяме блата, като разбиваме яйцата със сметаната. После добавяме гриса и кашкавала (настърган на едро ренде).
Изсипваме сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса около 15 мин.
След като блатът е готов правим плънката, като първо запържваме в малко мазнина лука и чесъна, нарязани на ситно.
Махаме от котлона и ги прибавяме към каймата, в която сме сложили сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Разбъркваме и накрая добавяме и яйцето. Омесваме хубаво каймата.
Върху поизстиналият вече блат разпределяме равномерно плънката и навиваме на руло.
Завиваме рулото във фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути (с вентилатор).