Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Запеканки»Телешки език с кашкавал на фурна

Телешки език с кашкавал на фурна

Телешки език с кашкавал на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Изключително ястие, което буквално се топи в устата"

Необходими Продукти

  • телешки език - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • гъби - 250 г печурки
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете до готовност двата телешки езика и докато са топли, ги обелете. Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте малко масло и сотирайте гъбите, нарязани на филийки.

Подредете нарязаните телешки езици в подходяща тавичка, поставете между отделните парчета от гъбите. По желание може да добавите кисели краставички.

Поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз. Наздраве!

Източник: Даниел Стефанов-Банчи от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: