Телешки език пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешки език пане1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Погледнахте го и си помислихте за много бира, признайте си"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г език
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • бахар - 3 зърна
  • сол
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 7 зърна
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се сварява /за около 1 час/ в подсолена вода, която е овкусена с посочените подправки.

След това се измива със студена вода и се нарязва на късове.

В един съд се слага брашното, в друг - галетата, а в трети - разбитите яйца.

Телешкият език се потопява в яйцата, после в брашното, след това пак в яйцата и накрая - в галетата. Пържи се в сгорещена мазнина.

След това се нарежда върху кухненска хартия, за да се освободи от ненужното масло.

Готовото мезе може да се поднесе върху канапе от зеленчуци.

Телешкият език пане е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: