Телешки език фрикасе

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Телешки език фрикасе
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Истински деликатес, който ви препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр. (над 1 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • бульон - 1 л
  • брашно от лимец - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците.

Пригответе кашичка от брашното, горчицата, черен пипер и кисело мляко. Постарайте се да не остават бучки. Постепенно пресипете част от бульона при непрекъснато бъркане. След което на бавна струя налейте в къкрещата тенджера. Телешкият език фрикасе е готов!

Бележка: Естествено, морковите и патладжаните не са присъщи за фрикасе, така че са по желание. Също така може да развихрите въображението си в кухнята с всякакви зеленчуци за по питателно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: