Медена торта с шоколадов крем

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
66
378
3
18/01/2018
"Опасно вкусна торта, консумирате на собствен риск "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 380
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • брашно - 250 г /за кекс/
  • мед - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 800 г
  • какаов крем - 400 г /от типа на нутела/
  • пудра захар - 1 к.ч. /100 г/
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • за сиропиране на блатовете
  • прясно мляко - 200мл
  • захар - 100 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо поставяте в касеролка меда на котлона и го изчаквате да се затопли. Тогава слагате содата и бъркате докато се получи крем, като внимавате сместа да не завира.

Яйцата разбивате с миксер за 10-ина минути или до побеляване. След това с минимум мощност на миксера добавяте пресятото брашно. Накрая добавяте към кексовата смес леко изстиналия мед.

Сместа поставяте да се пече в 24 см форма за торта в загрята фурна на 180 градуса. Изстиналия блат разрязвате на две части.

Крема правите, като разбивате сметаната с пудрата захар и ванилената захар. Прибавяте и какаовия крем постепенно, като разбивате непрекъснато с миксера. Така кремът ви е готов.

В поднос поставяте единия блат, сиропирате го с млякото и поставяте част от крема. Следва вторият блат, пак сиропирате и отгоре и отстрани измазвате тортата с останалата част от крема.

Украсявате я по желание с бадеми и готова декорация. След като престои 5-6 часа в хладилник, тортата ви е готова.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Домашна торта с незабравим вкус, подходяща за всякакви поводи!
0
0