Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Медена торта с шоколадов крем

Медена торта с шоколадов крем

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Медена торта с шоколадов крем3 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Опасно вкусна торта, консумирате на собствен риск"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • брашно - 250 г /за кекс/
  • мед - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 800 г
  • какаов крем - 400 г /от типа на нутела/
  • пудра захар - 1 к.ч. /100 г/
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • за сиропиране на блатовете
  • прясно мляко - 200мл
  • захар - 100 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо поставяте в касеролка меда на котлона и го изчаквате да се затопли. Тогава слагате содата и бъркате докато се получи крем, като внимавате сместа да не завира.

Яйцата разбивате с миксер за 10-ина минути или до побеляване. След това с минимум мощност на миксера добавяте пресятото брашно. Накрая добавяте към кексовата смес леко изстиналия мед.

Сместа поставяте да се пече в 24 см форма за торта в загрята фурна на 180 градуса. Изстиналия блат разрязвате на две части.

Крема правите, като разбивате сметаната с пудрата захар и ванилената захар. Прибавяте и какаовия крем постепенно, като разбивате непрекъснато с миксера. Така кремът ви е готов.

В поднос поставяте единия блат, сиропирате го с млякото и поставяте част от крема. Следва вторият блат, пак сиропирате и отгоре и отстрани измазвате тортата с останалата част от крема.

Украсявате я по желание с бадеми и готова декорация.

След като престои 5-6 часа в хладилник, медената торта е готова.

Медената торта с шоколадов крем е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Домашна торта с незабравим вкус, подходяща за всякакви поводи!
22.02.2020 17:14