Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се нарязват на парчета.
Гъбите, измити и отцедени от водата, нарязваме на дебели филийки.
В тиган с незалепващо покритие разтопяваме кравето масло и запържваме пилешките късчета, гъбите, нарязания на тънки полумесеци праз. Прибавяме бялото вино и накълцаниячесън. Овкусяваме с чубрица, черен пипер и сол.
Когато месото е готово, добавяме концентриран доматен сос. Оставете да поври около 3-4 мин.
Разпределете гозбата в 2-3 саханчета (по-малки), или в един голям (двоен). Може да използвате и други подходящи съдчета - керемида, гювече, гондола или други подходящи за печене.
Поръсете с настърган кашкавал и запечете във предварително загрята фурна за около 10 мин. Сервирайте ястието топло.