Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Солена Корона с топено сирене

Солена Корона с топено сирене

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Солена Корона с топено сирене
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Вълшебен аромат, който може да накара дори крал да стане от кревата и да дотича в кухнята"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 300 г
  • мая - 5 г суха
  • За плънката
  • топено сирене - 120 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 100 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се слагат в указания ред в хлебопекарна, избира се програма за месене и втасване на тестото, при мен на машина Tefal е номер 3. След като тестото е готово с намазнени ръце го изваждам от контейнера на машината за хляб.

След това разточих на правоъгълник, намазах със топеното сирене, поръсих със ситно нарязаните колбаси, натрошеното сирене и рендосания кашкавал.

Правоъгълникът се завива на руло откъм широката част и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.

Така оформената корона сложих направо в намазнена кексова форма да втасва, но може и в обикновена тава.

След втасването, около 30-40 минути, намазах с разбит жълтък и поръсих със сусам. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: