Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене

Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
03/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Докато преброим слоевете на тортата, огладняхме"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 150 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • топено сирене - 300 г
  • бекон - 300 г
  • айсберг - 1/2 малка глава
  • домати - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете палачинково тесто от брашното, яйцата, млякото, захарта, солта и олиото. Тестото трябва да е малко по-рядко от боза. Изпечете около 10-12 палачинки в незалепващ тиган.

Броят на палачинките зависи от големината на тигана. В подходяща чиния подредете палачинките като всяка намазвате предварително с топено сирене.

Редете редове от палачинка с топено сирене, после с бекон и накрая със салата айсберг. Повторете пластовете, като завършите с палачинка.

Намажете палачинковата торта отгоре и отстрани с топено сирене и охладете. Украсете с домат или украса по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: