Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена макаронена торта с топено сирене

Солена макаронена торта с топено сирене

Солена макаронена торта с топено сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Страшна вкусотия е тази солена макаронена тортичка"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • салам - 150 г шпеков + 150 г пресен
  • чушки - 4 бр. печени
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се тенджера с вода на котлона да заври. Когато заври водата, се добавят макароните. Варят се според указанието на пакета. Готовата паста за отцежда. Измиват се със студена вода и се оставят в гевгира.

Гъбите се слагат в купа с вода. Тиквичката се измива. Отрязват се двата края на тиквичката и се нарязва на филии по дължина. Посоляват се с малко сол. Ще се използва за основа на тортата от макарони и сирене.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. Взимам тиган с ненадраскващо се дъно, за да го използвам за обработката на всички зеленчуци и направата на соса.

В тигана се слага олио да загрее. Тиквичките се изпържват от двете страни. Нареждат се като блат на дъното на форма за торта. Когато макароните са напълно отцедени, се изсипват в тенджера.

В същия тиган от тиквичките се слага още олио да загрее. Добавят се гъбите да се изпържат. Посоляват се. Когато са готови, се добавят при макароните.

В същия тиган се слага олио да загрее. Изпържва се и лукът. Когато е готов, се добавя в тенджерата. Кашкавалът се настъргва.

Топеното сирене се нарязва на ситно като се оставят няколко кръгчета за декорация на солената макаронена торта с топено сирене.

Котлонът се намаля. В същия тиган се слага олио да загрее. Добавя се брашното да се запържи. Разбърква се непрекъснато с телена бъркалка. Добавят се киселото мляко и яйцето. Непрекъснато се разбърква.

Добавя се и вода, като може да се използва от бульона от макароните. Добавят се кашкавалът и топеното сирене. Те ще допринесат за спойката на соса. Овкусява се със сол и черен пипер.

Разбърква се до разтапяне на кашкавала и топеното сирене и до получаване на желаната консистенция на соса. Сосът се добавя в тенджерата.

Шпековият салам и пресният салам се нарязват на малки кубченца. Добавят се в тенджерата. Всички съставки за богатата солена торта се разбъркват.

Половината от сместа се изсипва във формата за торта. Печените чушки се разтварят и нареждат върху пласта макарони. Останалите макарони се сипват във формата и се разпределят добре.

Макаронената торта се декорира с топеното сирене. Пече се до запичане на топеното сирене и следва спояване на тортата.

Оставете солената торта да изстине, преди да сервирате, за да стегне кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: