Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите (аз ползвам обикновен чопър, тъй като става най-лесно и бързо, но ако нямате, можете да ги изсипете в найлонова торбичка и да ги начукате с нещо ).
Разтопете маслото и го смесете с натрошените бисквити. Изсипете сместа в кръгла форма, загладете и оформете, за да стане като блат. След това го приберете в хладилника да се охлади за около 15 мин.
През това време в купа разбийте крема сиренето, маскарпонето и пудра захарта.
Загрейте котлона и в тенджера с незалепващо дъно сложете 2 от белите шоколади. Когато започнат леко да се разтопяват, разбърквайте и намалете на по-малко градуси, като едновременно с това добавяте готварската сметана при непрекъснато бъркане. Кремът не трябва да става много течен, затова може да не е необходимо да добавяте цялото количество сметана.
След като сте готови с шоколадовия крем, добавете го към сместа, получена от крема сиренето и маскарпонето, и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Изсипете готовия крем във формата върху вече стегнатия блат от натрошени бисквити и отново върнете в хладилника за около 2-3 часа, докато кремът се стегне и не се разтича.
След като кремът се е стегнал, изсипете сладкото от боровинки и украсете със стърготини от останалия бял шоколад по краищата на чийзкейка.
Приберете го в хладилника и го оставете за едно денонощие, за да бъдете сигурни, че когато махнете формата, той ще остане стегнат.
Боровинковият чийзкейк с бял шоколад е много вкусен.