Начин на приготвяне
Бисквитките се натрошават и смесват с разтопеното масло. Разстилат се във форма и се оставят да отлежават в хладилника.
През това време приготвям крема за чийзкейка.
Маскарпонето се разбива със захарта и ванилията, след което се добавя разбитата сметана.
Разтварям желатина и го добавям към сместа.
Нанасям върху блата и отново оставям в хладилника поне няколко часа. Оставям си 2 лъжици желатин настрана.
След стягането е ред на глазурата.
Един буркан сладко, разбивам с вода и с останалия желатин. Намазвам чийзкейка и отгоре редя плодове по желание.
Отново връщам в хладилника за поне час два.
След това може да се насладите на приказния боровинков чийзкейк!
Източник: Десислава Александрова - Кулинарна мрежа