Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Винен кебап върху канапе от картофено пюре с риган

Винен кебап върху канапе от картофено пюре с риган

Винен кебап върху канапе от картофено пюре с риган
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Следващо ниво винен кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • доматено пюре - 200 г
  • универсална подправка - Фикс за винен кебап Маги
  • риган
  • вода - 1 ч.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер - зрънца
  • олио
  • масло
  • брашно - 2 с.л.
  • За картофеното пюре
  • картофи - 4 бр. средни на размер
  • масло - 1 с.л. пълна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете месото, нарязано на кубчета, до златисто. Добавете водата, черния пипер и дафиновия лист.

Варете 25-30 минути или докато месото стане крехко. След това сложете доматеното пюре и фикса, за да се сварят с месото. Сложете риган и брашното, разбито във вода.

За приготвяне на картофеното пюре обелете картофите, свалете в подсолена вода. След като се сварят добре, отцедете водата, добавете масло, сол и риган и пасирайте добре.

По желание се добавя малко прясно мляко или майонеза.

Поднесете винения кебап върху канапе от картофено пюре.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусен винен кебап, домашен тас кебап или друсан кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: