Пиле с настъргани картофи в гювеч

Пиле с настъргани картофи в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"Грешите, ако си мислите, че става дума за поредното пиле с картофи - това е уникално, откъдето и да го погледнеш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и ги овкусяваме с подправка за пилешко.

В тиган на слаб огън запържваме от всички страни до покафеняване. Лука нарязваме на ситно, а картофите почистваме и настъргваме на ренде.

В купа разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и заквасената сметана. Добавяме и брашното. Към настърганите картофи прибавяме лука и магданоза.

Разбъркваме и смесваме с яйцата, млякото и заквасената сметана.

Приготвяме си глинен съд, който намазваме с маслото и изсипваме готовата картофена смес.

Върху нея нареждаме изпържените пилешки бутчета.

Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: