Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и ги овкусяваме с подправка за пилешко.
В тиган на слаб огън запържваме от всички страни до покафеняване. Лука нарязваме на ситно, а картофите почистваме и настъргваме на ренде.
В купа разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и заквасената сметана. Добавяме и брашното. Към настърганите картофи прибавяме лука и магданоза.
Разбъркваме и смесваме с яйцата, млякото и заквасената сметана.
Приготвяме гювеч, който намазваме с маслото и изсипваме готовата картофена смес.
Върху нея нареждаме изпържените пилешки бутчета.
Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.
Пилето с настъргани картофи в гювеч е много вкусно.
Коментари