Начин на приготвяне
В сух тиган запичаме орехите за 2-3 минути при непрекъснато бъркане.
Смиламе бисквитите и орехите с блендер или ги начупваме на ситни парченца.
На котлона загряваме млякото и маслото, които трябва почти да заврат. Отстраняваме от котлона и прибавяме към тях течния шоколад и бъркаме докато се разтопи и се получи хомогенна смес.
В купа смесваме всички съставки.
От получената смес оформяме топчета с големина на орех. Нареждаме ги в поднос и ги поставяме в хладилника за два часа.
След като бонбоните са се втвърдили си приготвяме заливката.
В горещото мляко начупваме шоколадите, разбъркваме докато се разтопят. Добавяме малко олио и в тази смес овалваме бонбоните.
По желание може да украсим с ядки, филиран бял шоколад, кокос.
Бон апети!
Източник: Теодора Титова - Домашни вкусотии
Шоколадовите бонбони Гараш са готови.