Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони Гараш

Шоколадови бонбони Гараш

Шоколадови бонбони Гараш5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Ако харесвате тортата, няма как да не се влюбите в тези топящи се в устата шоколадови бонбони"

Необходими Продукти

  • за бонбините
  • бисквити - 1 1/2 пакет Роден край с масло (около 300 г)
  • орехи - 100 г
  • течен шоколад - 5 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 30 г
  • за заливката
  • черен шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запичаме орехите за 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Смиламе бисквитите и орехите с блендер или ги начупваме на ситни парченца.

На котлона загряваме млякото и маслото, които трябва почти да заврат. Отстраняваме от котлона и прибавяме към тях течния шоколад и бъркаме докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

В купа смесваме всички съставки.

От получената смес оформяме топчета с големина на орех. Нареждаме ги в поднос и ги поставяме в хладилника за два часа.

След като бонбоните са се втвърдили си приготвяме заливката.

В горещото мляко начупваме шоколадите, разбъркваме докато се разтопят. Добавяме малко олио и в тази смес овалваме бонбоните.

По желание може да украсим с ядки, филиран бял шоколад, кокос.

Бон апети!

Източник: Теодора Титова - Домашни вкусотии

Шоколадовите бонбони Гараш са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: