Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Икономичен сладкиш с глазура

Икономичен сладкиш с глазура

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Икономичен сладкиш с глазура
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Може да е икономичен, на компромис с глазурата няма да направим и хапвайте, защото е и вкусен"

Необходими Продукти

  • конфитюр - 1 бурканче от 400 г
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 400 г
  • какао - 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • Глазура
  • масло - 1/2 пакетче
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конфитюрът се разбива със содата и се оставя в хладилника за 20 мин. После се прибавя по малко от брашното и водата, след тях захарта, като се бърка с дървена лъжица.

След това се слагат какаото, ванилията, канелата, солта, олиото, орехите.

Сместа се изсипва в тава върху домакинска хартия. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути

Изчаква се да малко, реже се на ромбоиди и се залива с приготвената глазура.

Глазурата се приготвя като маслото се разтопява на водна баня, прибавят се захарта, какаото и жълтъците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: