Начин на приготвяне
Картофите се сваряват във вряща подсолена вода с кожата до полуготовност. След това се охлаждат, реже са малко от всеки картоф за капаче, издълбават се и вътрешността се прибавя по-късно към плънката.
Лукът се реже на полумесеци, маслините на дребно, кренвиршът на кубчета. Всички продукти се задушават в малко мазнина и се овкусяват с подправките.
Когато плънката е готова, към нея се прибавя и вътрешността на вече издълбаните картофи.
На дъното на всеки картоф се поставя малко масло, посолява се, слага се от плънката, слага се още малко масло, затваря се с капачето, увива се във фолио.
Така се процедира с всички картофи.
Пълнените картофи се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
След което фолиото се маха, както и капачетата, поръсват се с кашкавал и се запичат за още 5 минути.
Отгоре се поръсват с пера от зелен лук.
Пълнените картофи с кренвирш, лук и маслини са готови.