Пълнени картофи с кренвирш, лук и маслини

Пълнени картофи с кренвирш, лук и маслини

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
101
437
341
188
3
20/01/2018
"Приготвят се толкова лесно с продукти, които ще намерите във всеки хладилник"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 632
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват във вряща подсолена вода с кожата до полуготовност. След това се охлаждат, реже са малко от всеки картоф за капаче, издълбават се и вътрешността се прибавя по-късно към плънката.

Лукът се реже на полумесеци, маслините на дребно, кренвиршът на кубчета. Всички продукти се задушават в малко мазнина и се овкусяват с подправките. Когато плънката е готова, към нея се прибавя и вътрешността на вече издълбаните картофи.

На дъното на всеки картоф се поставя малко масло, посолява се, слага се от плънката, слага се още малко масло, затваря се с капачето, овива се във фолио. Така се процедира с всички картофи.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. След което фолиото се маха, както и капачетата, поръсват се с кашкавал и се запичат за още 5 минути.

Отгоре се поръсват с пера от зелен лук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар