Начин на приготвяне
Свинските крачета се измиват добре. Отрязва се най-долната част, след което се прави разрез по дължина и се маха кокалът, за да остане само кожата с малко месо.
Осолява се, поръсва се с настъргани моркови, отгоре кайма и се завива на руло. Превързва се с конец.
Всяко оформено краче се завива в марля и се поставя в тенджера под налягане. В нея се добавят лукът, разрязан на 4 парчета, дафинови листа, бахар, черен пипер, сол. Вари се 30 минути.
Сваля се марлята и се намазват с разтопено масло. Всяко краче се завива в домакинска хартия, после в алуминиево фолио и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Соленото руло се сервира топло, нарязано на колелца.
Рулото от свински крака с кайма е много вкусно.