Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от свински крака с кайма

Руло от свински крака с кайма

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141299
Руло от свински крака с кайма
Снимка: Радка Славова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Майсторе, вади виното, че виж какво съм приготвил - руло от свински крака с кайма"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • кайма - 500 г свинска, овкусена с кимион, чубрица и сол
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • сол
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се измиват добре. Отрязва се най-долната част, след което се прави разрез по дължина и се маха кокалът, за да остане само кожата с малко месо.

Осолява се, поръсва се с настъргани моркови, отгоре кайма и се завива на руло. Превързва се с конец.

Всяко оформено краче се завива в марля и се поставя в тенджера под налягане. В нея се добавят лукът, разрязан на 4 парчета, дафинови листа, бахар, черен пипер, сол. Вари се 30 минути.

Сваля се марлята и се намазват с разтопено масло. Всяко краче се завива в домакинска хартия, после в алуминиево фолио и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Соленото руло се сервира топло, нарязано на колелца.

Рулото от свински крака с кайма е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: