Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа от свински крака, уши и джолан

Супа от свински крака, уши и джолан

SimonaSimona
Помощник Готвач
612602031
Супа от свински крака, уши и джолан
Снимка: Simona
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ако обичате свинско месце, тази супичка със сигурност ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр
  • свински джолан - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 3 с.л
  • вода - 1 и 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета, ушите и джоланът се почистват добре.

Слагат се в тенджера под налягане, налива се водата и се сваряват за около 1 час.

Вече сварените свински уши, крака и джолан се обезкостяват и нарязват на малки парчета.

Бульонът се прецежда. Скилидките на чесъна се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Към парчетата се добавя прецеденият бульон, нарязаният на ситно чесън, черния пипер, солта и оцета.

Супата от свински крака, уши и джолан може да се консумира и студена във вид на пача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: