Начин на приготвяне
Пилешкото се нарязва на хапки, моркови на полумесеци заедно с тиквичката, лук на ситно, зелен боб на парчета.
В тиган се загрява олио 5-6 с.л. запържва се месото, поръсено с малко сол и черен пипер, докато побелее.
Сипват се нарязаните зеленчуци и се задушват под капак да омекнат.
Разбърква се периодчно, сипваме червен пипер, добавят се 1 домат, настърган на ренде, и наливаме 400-500 мл вода, аз на око налях, колкото да се покрият зеленчуците.
Добавя се дафинов лист, сол на вкус, черен пипер билките.
Когато заври, намаляваме на 3-4 степен и готвим под капак, като към края го сваляме и готвим пилето на тиган до готовност на месото.
Към края сгъстих соса с 1 равна с.л. брашно да имам вкусно сосче.
Това пилешко филе със зеленчуци и билки на тиган чудесна гозба за обяд!