Начин на приготвяне
В сгорещено олио запържете каймата, като към нея малко по-късно прибавяте лука и чесъна. Добавете домата, подправките и нарязаната на малки парчета вътрешна част на патладжаните.
Изсипете виното и разбъркайте отново. Отместете смета от котлона и добавете нарязаните на малки кубчета картофи. Изсипете всичко в тавичка.
Следва заливката. В тиган стопете маслото и към него добавете брашното. Бъркайте докато сместа стане хомогенна, след което добавете прясното мляко.
Разбъркайте добре и добавете кашкавала. След като кашкавалът се стопи добавете яйцето.
Изсипете заливката отгоре върху първата смес в тавата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около час или до готовност.
Вече готова нарежете мусаката на кубчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Мусаката с патладжани и червено вино е готова.