Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжани и червено вино

Мусака с патладжани и червено вино

RaleighRaleigh
Новак
7461928
Мусака с патладжани и червено вино
Снимка: Raleigh
1 / 2
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Една по-различна мусака, която ще накара всички да ви искат рецептата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр.
  • кайма - 500 г (аз използвам смес)
  • картофи - 2 - 3 бр. (според големината)
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 по - голяма или 2 малки глави
  • чесън - няколко скилидки
  • домати - 2 бр.
  • червено вино - 1/2 чаша
  • подправки - сол, риган, чубрица, черен и червен пипер, канела
  • масло - 50 г
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - почти пълна ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и половина ч.ч.
  • кашкавал - 1 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио запържете каймата, като към нея малко по-късно прибавяте лука и чесъна. Добавете домата, подправките и нарязаната на малки парчета вътрешна част на патладжаните.

Изсипете виното и разбъркайте отново. Отместете смета от котлона и добавете нарязаните на малки кубчета картофи. Изсипете всичко в тавичка.

Следва заливката. В тиган стопете маслото и към него добавете брашното. Бъркайте докато сместа стане хомогенна, след което добавете прясното мляко.

Разбъркайте добре и добавете кашкавала. След като кашкавалът се стопи добавете яйцето.

Изсипете заливката отгоре върху първата смес в тавата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около час или до готовност.

Вече готова нарежете мусаката на кубчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

Мусаката с патладжани и червено вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: