Вкусни кренвиршки за малки и големи

ЖулиетаЖулиетаНовак3612
20/01/2018
"Всичко е ясно - вкусни са и свършват за минути, затова не се майте, а си запишете рецептата "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л. /ако не искате да ви е сладко, сложете 2с.л. захар/
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 20 г прясна / или суха
  • брашно - 6 ч.ч. или колкото поеме
  • жълтъци - 1 бр. за намазване или разтопено масло
  • кренвирши - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата. Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути. Ако е суха маята, направо се сипва в брашното.

В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно. В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.

Сипва се захарта и солта, захарта може да намалите на 2 с.л., ако не искате да ви е сладко. Разбърква се с лъжица.

Меси се до меко и еластично тесто, като постепенно се добавя от останалото брашно.

След това разточеното тестото се нарязва на дълги линии и се увуват около нарязаните кренвирши (1 кренвирш е нарязан на 4 парчета).

Подреждаме в тавичка и намазваме всяка кренвиршка с жълтъка или разтопеното масло. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар