Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Побългарена пица

Побългарена пица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
21/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Побългарена пица, защото по-вкусно от нашенското няма"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 1/4 кубче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • салам - 100 г шпек
  • кашкавал - 80 г
  • чубрица - на вкус
  • лютеница - 3 с.л.
  • царевица - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Правим кладенче в него. Стопляме леко водата и в нея слагаме 1 с.л брашно, захарта и маята.

Размиваме маята и като шупне слагаме маята в брашното. Добавяме солта и олиото. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса за 40 мин.

Като удвои обема си можем да оформим пицата. Намазваме с олио тавичка и я набрашняваме.

Разпъваме тестото с ръце и го слагаме в тавата. Дооформяме го. Мажем го отгоре с лютеницата.

Нарязваме шпек салама на тънки парченца и го нареждаме върху намазаното тесто. Разпределяме отгоре царевицата.

Настъргваме на ренде кашкавала и също го разпределяме отгоре. Най-накрая поръсваме с чубрица.

Печем на 200 градуса до готовност и приятен загар на пицата. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: