Вита баница на рула

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
21/01/2018
"Признаваме ви за майстори, ако направите толкова пухкава и неустоима баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 385
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително вкусна баница, става на цели рула /видно от снимката/. В купа си разбиваме с вилица 3 бр. яйца и щипка сол много добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Млякото го прибавяме към яйцата и разбъркваме. В отделна чаша си слагаме олиото. С него ще намажем тавичката, в която ще печем баницата и корите.

Намазваме тавата с олио много добре. Разгъваме корите за баница. Слагаме една кора върху друга кора. Горната кора я намазваме с олио. По скоро намазваме, не поръсваме.

Натрошаваме сиренето в чиния. После слагаме от плънката върху отделените две кори, като я разнасяме отгоре и поръсваме от сиренето. Завиваме на руло. Така правим и с другите продукти.

Подреждаме рулата едно до друго. Завиваме ги като охлюв. Мажем с олио отгоре. Готовата баница се слага в загрята фурна на 200 градуса. Пече се до златист загар. Да ви е сладко!

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Чудна баница се получи! Благодаря за хубавата рецепта!
0
0