Начин на приготвяне
Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтък и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъка го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко.
Натрошаваме сиренето. Добавя се натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото.
Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Трябват ни на руло по 4 бр. Взема се една кора, с лъжица се наръсва със сместа, върху нея се поставя втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин.
Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава, намазана с олио. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четирислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка.
Слагаме парченца масло върху баницата за хубав вкус и аромат. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е взаимствена от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!