Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница на четири слоя

Вита баница на четири слоя

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Вита баница на четири слоя
Снимка: Veselina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Майсторите знаят - най-вкусната баница е от четири слоя и нито един по-малко"

Необходими Продукти

  • кори за баница - фини
  • яйца - 3 бр. и 1 белтък
  • жълтъци - 1 бр. за намазване с 1 с.л кисело мляко
  • сирене - 350 г
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтък и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъка го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко.

Натрошаваме сиренето. Добавя се натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото.

Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Трябват ни на руло по 4 бр. Взема се една кора, с лъжица се наръсва със сместа, върху нея се поставя втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин.

Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава, намазана с олио. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четирислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка.

Слагаме парченца масло върху баницата за хубав вкус и аромат. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е взаимствена от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: