Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете маята, солта, захарта и олиото.
На тънка струйка налейте хладка вода и омесете еластично тесто, което леко лепне по ръцете ви. Покрийте го с фолио и го оставете на топло, за да втаса.
Втасалото тесто леко премесете с малко брашно и разделете на шест топки. Разточете всяка топка на кора.
Покрийте дъното на малка кръгла тавичка с домакинска хартия.
Сложете един лист от тестото, поръсете с настъргани картофи и настърган кашкавал. Поставете втори лист тесто върху плънката и подпъхнете крайчетата.
Изпечете в загрята фурна до 180-200 градуса до златист загар.
Постъпете така и с останалите продукти.
Получават се три мекички и вкусни малки питки.
Питките с плънка от картофи и кашкавал са готови.