Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Питки с плънка от картофи и кашкавал

Питки с плънка от картофи и кашкавал

Питки с плънка от картофи и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Като заклети фенове на питките тържествено се заклеваме, че тези са просто уникални"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 - 900 г
  • мая - 10 г гранулирана
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л. + за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • картофи - 300 г варени
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята, солта, захарта и олиото.

На тънка струйка налейте хладка вода и омесете еластично тесто, което леко лепне по ръцете ви. Покрийте го с фолио и го оставете на топло, за да втаса.

Втасалото тесто леко премесете с малко брашно и разделете на шест топки. Разточете всяка топка на кора.

Покрийте дъното на малка кръгла тавичка с домакинска хартия.

Сложете един лист от тестото, поръсете с настъргани картофи и настърган кашкавал. Поставете втори лист тесто върху плънката и подпъхнете крайчетата.

Изпечете в загрята фурна до 180-200 градуса до златист загар.

Постъпете така и с останалите продукти.

Получават се три мекички и вкусни малки питки.

Питките с плънка от картофи и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: