Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински котлети с кафяв ориз

Крехки свински котлети с кафяв ориз

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Крехки свински котлети с кафяв ориз
Снимка: Даяна Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Има ли кой да ни прави компания, докато похапваме крехки свински котлети с кафяв ориз?"

Необходими Продукти

  • За печеното
  • свински котлети - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 средно големи глави
  • бира - 300 - 400 мл
  • черен пипер
  • сол
  • За гарнитурата
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • куркума
  • сол
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се накисват в бирата и се оставят да престоят в хладилника една нощ.

На следващия ден пържолите се измиват и се нареждат в тавичка за печене. Обкусяват със сол и черен пипер.

Лукът и морковите се обелват. Морковите се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на шайби. Готовите зеленчуци се разпределят равномерно върху месото.

В тавичката се слага един пръст вода и се покрива с фолио.

Пече се около 60-70 мин на 200 градуса.

Гарнитурата:

Оризът се слага във вода и също се оставя да престои една вечер, за да бъде сготвен по-лесно на следващия ден.

Поставя се в тенджера и се залива с вода в отношение 1:4. Първо се вари на слаб огън, докато омекне. След като е останала малко вода, се овкусява с подправките и се засилва котлонът.

Когато е готов, се сваля от котлона и към него се прибавят маслото и предварително нарязаният магданоз. Обърква се добре.

Сервира се топъл като гарнитура на котлетите.

Крехките свински котлети с кафяв ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: