Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с кафяв ориз

Паеля с кафяв ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Паеля с кафяв ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Истинска феерия от вкусове и аромати, която ще ви накара да се размечтаете за романтична почивка в Испания"

Необходими Продукти

  • скариди - 8 бр.
  • миди - 500 г черни
  • калмари - 600 г
  • раци - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 6 стръка зелен
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • ориз - 400 г кафяв
  • шафран - 1 щипка
  • бяло вино - 250 мл
  • домати - 4 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 1 л. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. Изтъркайте мидите и махнете мустаците им. Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.

За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка. След това отстранете хрилете, дроба и мозъка. Изплакнете рака под студена вода и го нарежете на четвъртинки.

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука, чесъна и чушките, докато омекнат. Добавете ориза и шафрана и ги смесете добре с останалите продукти. Залейте с виното, доматите и пюрето и бъркайте, докато се изпари течността. Добавете 1ч.ч. от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира.

След това прибавете останалата част, покрийте и оставете да ври около час, докато омекне оризът.

Открийте съда и поставете морските дарове върху ориза, без да ги разбърквате. Покрийте отново и оставете да къкри 5 минути, докато даровете променят цвета си и мидите се отворят. Подправете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: