Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта. Добавете 150 мл прясно мляко и продължавайте да разбивате с миксер, допълнете олиото и брашното с бакпулвера. Ароматизирайте с лимонова кора.
Намаслете тавата и изпечете за 45 мин в загрята фурна на 200 градуса.
Разделете блата на 2 с нож или конец.
Заврете останалото прясно мляко със захарта и добавете лимоновото нишесте, разтворено в 100 мл вода, отново ароматизирайте с настъргана лимонова кора и изцедете ломона.
Пригответе сироп от вода и кленовия сироп равни части. Сиропирайте блата. Изчакайте да поизстине.
С готовия крем залейте първия блат. Наредете нарязания банан и другите плодчета.
Поставете втория блат и изравнете с нож тортата. Пак залейте с крем.
Настържете орехи директно върху тортата с орехомелачка.
Поставете в хладилник.