Мамалига

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мамалига3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Хайде опитайте и ни кажете кое предпочитате повече - български качамак, италианска полента или мамалига?"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • вода - 200 мл
  • масло - 1 с.л. или свинска мас
  • сирене - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За запръжката
  • сирене - 150 г
  • масло - 50 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходяща съд прясното мляко, водата, маслото, натрошеното сирене и солта. Щом всичко заври при непрекъснато бъркане сипвайте бавно царевичното брашно.

Ако стане на бучки, веднага пуснете пасатора и разбийте направо както е на котлона. Когато започнат да се образуват мехури и мамалигата се сгъсти, снемете от котлона.

Разпределете я в чинии и направете по няколко вдлъбнати отгоре. Поръсете с натрошено сирене и веднага полейте с горещата запръжка, приготвена от загрятото олио с червения пипер. Внимавайте да не прегорите пипера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията