Начин на приготвяне
Разтопявам шоколада на водна баня. Загрявам го до 46 градуса. Отделям от него 40 г. Разбърквам го до получаване на гладна маса.
След това го разпределям в 6 формички за мъфини - аз ползвам силиконови, по-лесно ми е при отделянето на шоколада.
Слагам от шоколада във всяка форма, като трябва да заеме малко по малко от половината форма, и започвам с въртеливи движения да го разстилам по стените на формичката.
Нареждам купичките обърнати в поднос и ги слагам в хладилника за 30 минути.
Крема го правя от равни части сладкарска сметана (разбита) и заквасена сметана (по 100 г от двете) + около 100 г начупени целувки вътре.
Отделям шоколадовите половинки от силиконовите форми и три от тях пълня със крема + малко пресни малини, а с останалите три ги захлупвам, за да се получи кутийка (горната половина за няколко секунди доближаваме обърната върху нагорещен тиган и веднага я слагаме върху долната половина, за да залепне и да се получи кутия).
Шоколадовите кутийки с изненада са готови.