Начин на приготвяне
В малка купа смесете топлото прясно мляко със захарта, маята, разбъркайте да се разтвори маята и добавете 3-4 с.л. от брашното. Оставете да втаса на топло.
Останалото брашно пресейте в купа, направете кладенче и добавете солта, олиото, топлото прясно мляко и втасалата мая, замесете не много меко тесто, оставете настрани да удвои обема си.
Разделете тестото на 10 равни части оформени на топчета. Всяко топче разточете с точилката на правоъгълници, поставете в средата по дължината настърган кашкавал и навийте на фитили.
Усучете фитилите два по два, защитете ги в края да не се отварят и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене.
Оставете на топло отново да втасат за около 30 минути.
Намажете гевреците с медена вода и поръсете със семената.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15-20 минути максимум - в зависимост от вашата фурна.
Пълнените гевреци с кашкавал са готови.