Разтурени зелеви сарми

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
280
93
130
1
23/01/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 736
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле са нарязва на ситно и с малко вода се задушава до полуготовност. Прибавя се олиото. Зелето носи повече мазнина и по желание може да му се добави свинска мас.

Отделно в подходящ съд се сипват малко олио, прибавя се каймата и се намачква на ситно при непрекъснато разбъркване. Прибавя се почистеният и измит ориз и нарязаният на кубчета морков. Залива се със зелева чорба. Количеството ѝ зависи от това колко ще поеме оризът, за да се свари до полуготовност.

Оставя се да къкри на бавен огън. Непрекъснато се разбърква, за да не загори. Прибавят се доматите, чубрицата, черният и червеният пипер.

След това се съединяват киселото зеле и оризът с каймата.

Те се заливат с вода, която да е 2 пръста над тях. Оставяме ги да се готвят на слаб огън. Ястието трябва да се опита, за да се види дали иска сол или киселина.

Според вкуса ни прибавяме зелева чорба или вода, ако има нужда. Количеството им зависи и от това колко е солено и кисело зелето.

След като ястието е готово, преди сервиране се поръсва с лютия пипер. Той е по желание.

Чугунена касерола с капак - 4.5 литра-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена касерола с капак - 4.5 литра
166.99 лв.
137.00 лв.
Виж ››

Изключително качествена чугунена касерола, която с радост ще заеме своето място в дома ви или ще бъде идеалния подарък!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар