Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с боб

Зелеви сарми с боб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Зелеви сарми с боб1 / 3
04/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Видях ме ги и веднага поискахме да ги опитаме И това ако не е любов от пръв поглед, здраве му кажи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 40 мл
  • моркови - 2 средно големи
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • боб - 300 г сварен
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • джоджен - 1 - 2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете тънки и фини листа киселото зеле. Трябва да са средни по размер, без дебели жилки. Ако все пак има такива, ги изтънете с остър нож.

В загрят зехтин запържете лука, докато стане прозрачен, и добавете настърганите моркови и сварения боб. Задушете и добавете червения пипер, чубрицата, джоджена и магданоза.

Завийте сарми с плънката и ги подредете в подходяща дълбока тава. Залейте с бульона от боба и ги запечете за около 20-25 мин във фурната на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: