Домашна луканка от свинско

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
1
24/01/2018
"По-добри от домашните мезета и домашните питиета има ли?"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 590
  • Преглеждания за месеца920
  • Преглеждания за седмицата168
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Доза за 1 килиграм
  • свинско месо - 70 процента нетлъсто, 30 процента полутлъсто
  • сол - 20 г
  • захар - 5 г
  • черен пипер - 2 г
  • кимион - 3 г
  • свински черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото /смляно/ се омесва добре с подправките.

Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре.

Пълнят се в черва и се оставят да съхнат.

След 1-2 дни се претриват с помощта на стъклена бутилка.

Така престояват до готовност около 20-30 дни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар