Домашна луканка на грил

Домашна луканка на грил
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Ако не побързате да патентовате идеята за печена домашна луканка на грил, ще изядем всички прототипи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - шарено, 12 кг
  • сланина - 3 кг
  • праз - 1 на ситно
  • черен пипер - 1 пакетче млян
  • червен пипер - 1 ч.ч
  • чубрица - 1 - 2 ч.ч
  • лют червен пипер - 1 с.л. едросмлян
  • захар - 1 - 2 л.
  • сол - 12 кибритени кутийки
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на едра решетка.

Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново.

С машинка за пълнене се пълнят червата и се изсушават на прохладно място няколко дни.

После се цепва на няколко места и се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На барбекю или на жар става още по-вкусна.:)
03.02.2016 23:27