Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мезета»Маринован патладжан на скара

Маринован патладжан на скара

Маринован патладжан на скара2 / 2
12/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Събуждащ апетита маринован патладжан на скара - изчезва за минути от чинията"

Необходими Продукти

  • патладжани - 10 кг.
  • чесън - 10 глави
  • магданоз - 5 връзки
  • винен оцет - 1 л.
  • вода - 0.5 л.
  • захар - 0.5 кг.
  • сол - 150 гр.
  • олио - за намазване на патладжана 0.5 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и се нарязва на филии с дебелина около 1 см. Посоляват се леко и се оставят да се отцедят 20-30 мин.

Смесват се добре с олиото да се омажат и се изпичат на скара. Пълни се в буркани като помежду се слага ситно нарязан магданоз и счукан чесън.

Залива се с маринатата, приготвена от оцета, захарта, солта и водата. Стерилизира се 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

име
име
10кг патладжани?!?
12.09.2014 16:41
2
Венета
Венета
В рецептата е белен, а на снимката не е, аз не го обелих - ще се получи ли?
01.09.2014 18:58
вили
вили
Звучи много вкусно
19.08.2013 15:14