Начин на приготвяне
Накълцайте лука на ситно, а чушките - на по-едри кубчета. Пилешкото филе направете на жулиени или парченца по ваш вкус.
Загрейте мазнината на умерен огън и запържете зеленчуците със малко сол, докато омекнат и добият лек загар. Добавете пилето и гответе 3-4 минути при периодично разбъркване.
През това време в съдче смесете водата, оцета, доматеното пюре, захарта, сол и всички подправки, а в получената смес разтворете нишестето. Сипете при пилето и бъркайте около 5 минути, след което по желание може да си донагласите на вкус, добавяйки още пикантно или друга от подправките, която желаете да преобладава. Готовият пълнеж за нашите фахитас поддържайте топли на минимална степен на котлона и се заемете с тортиля питките.
Загрейте тиган с диаметъра на тортилите и запичайте за кратко от двете страни всяка от тях. След като изваждате от огъня всяка поредна питка, покривайте с чиста кърпа, за да не изстива и най-вече да не изсъхва.
Поставяйте по няколко лъжици от плънката с вкус на Текс Мекс в центъра на всяка тортиля и завийте. Поръсете с кашкавал, Чедър или Гауда.
По желание може да поднесете тези фахитас в широки чашки, обвити със салфетка - биха били по-красиви и ефектни.
Поръсете с прясно накълцан магданоз и сервирайте топли поднасяйки ги с халапеньос, гуакамоле или мексикански сос от сирена.
Добър апетит!
Коментари