Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнено пилешко филе

Пълнено пилешко филе

Пълнено пилешко филе
Снимка: Николина Згуровска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Приготвя се толкова лесно и толкова бързо, че няма да имате време да измислите с каква гарнитура ще го поднесете"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • маслини - 100 г зелени с чушка
  • кашкавал - 100 г
  • орехи - 50 г
  • магданоз
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме филето на 2 части, като всяка една от тях я разрязваме по средата, така че да се получи една по-голяма пържола, след което поръсваме със сол и начукваме за да стане по-тъничка.

Нарязваме маслините на резенчета, орехите на ситно и кашкавала на ленти, като може и настърган. Разпределяме кашкавала, маслините и орехите на половината от пържолата и затваряме с другата половина, като за по-удобно може да се затвори с клечки за зъби.

Разбиваме яйцето и смесваме всички подправки в чинийка, овалваме напълненото филе в него, след което овалваме и в подправките.

Запържваме в тиган с малко мазнина, докато месото се сготви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: