Паламуд във фолио на фурна

Бай СтавриБай СтавриНовак
15/11/2012
"Почитателите на рибата вече ще си имат нова най-любима рецепта!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 087
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите, като им отрежете главите и опашките, като може да ги използвате за рибена чорба. Поръсете паламуда вътре и вън със сол, прясно смлян черен пипер и бахар.

Загрейте малко олио и запържете по-едро скълцания лук и настъргания едро морков. Щом поомекнат, добавете пресования чесън, натрошен бульон и доматеното пюре. Объркайте добре и ако е нужно добавете малко сол и черен пипер

Всеки паламуд се намазва с олио отвън и се слага в парче алуминиево фолио. Плънката се разпределя в двете риби и се завиват стегнати пакети.

Изпечете паламуда във фолио за около 30-40 минути в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 9
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар