Начин на приготвяне
За тази рецепта ползвам червени и жълти чушки. Отстраняваме им дръжките и почистваме от семките. Режем на половинки и нареждаме в намазнена тавичка.
Навиваме прошутото на руло, което разрязваме успоредно на две половини.
Едната половинка нарязваме на тънки ивички, които слагаме в голяма купа заедно с пилешкото месо (предварително изпържено, ако пък не искате да има много мазнина, може да го приготвим на грил тиган).
Прибавяме зелен лук, корнфлейкса (натрошен предварително на трохи, които ще придадат хрупкав вкус на ястието), яйцето, 2 лъжици майонеза (тя придава масленост), малко сол, малко подправки (кимион, черен пипер, лют пипер, на върха на чаена лъжица).
Разбъркваме всичко това в купата и с помощта на лъжица пълним чушките.
Нарязваме другата половина от прошутото и слагаме по малко отгоре върху всяка чушка.
Слагаме малко зехтин върху всяка чушка и пилешки бульон (около 200-250 мл) в тавичката.
Печем до готовност.