Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с картофи и пилешки кожички

Яхния с картофи и пилешки кожички

Яхния с картофи и пилешки кожички
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна яхния, която знаем от баба и ще предадем и на своите деца"

Необходими Продукти

  • пилешки кожички - 400 - 500 г
  • картофи - 500 г
  • пиперки - 2 бр. пресни
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 1 бр. кубче
  • къри
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките кожички измиваме, заливаме с вода и слагаме да се варят за 5-10 минути.

Лука почистваме и нарязваме ситно или настъргваме. Пиперките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парчета. Картофите белим и също нарязваме.

Като поврат кожичките, изливаме водата, измиваме отново и нарязваме на ситно.

Слагаме кожичките в тенджерка, наливаме олио (2 с.л.) , ръсваме къри и черен пипер на вкус и запържваме, като разбъркваме. Прибавяме и нарязаните зеленчуци.

Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), брашно (1-2 ч.л.) и натрошено кубче пилешки бульон.

Като разбъркваме, наливаме към продуктите 2 и 1/2 или 3 ч.ч. топла вода.

Ръсваме чубрица на вкус и готвим ястието и като се посгъсти, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и варим още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: