Начин на приготвяне
Пилешките кожички измиваме, заливаме с вода и слагаме да се варят за 5-10 минути.
Лука почистваме и нарязваме ситно или настъргваме. Пиперките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парчета. Картофите белим и също нарязваме.
Като поврат кожичките, изливаме водата, измиваме отново и нарязваме на ситно.
Слагаме кожичките в тенджерка, наливаме олио (2 с.л.) , ръсваме къри и черен пипер на вкус и запържваме, като разбъркваме. Прибавяме и нарязаните зеленчуци.
Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), брашно (1-2 ч.л.) и натрошено кубче пилешки бульон.
Като разбъркваме, наливаме към продуктите 2 и 1/2 или 3 ч.ч. топла вода.
Ръсваме чубрица на вкус и готвим ястието и като се посгъсти, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и варим още няколко минути.