Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се разтопено масло (олио), прясно мляко, ванилия, сол и накрая с брашното, пресято с бакпулвера, се замесва тесто, да не лепне.
Разточва се кора и с чашка с диаметър 6 см се изрязват кръгчета, а в средата се изрязва с по малка капачка, да се оформи поничка.
Пържим на умерен огън до златисто.
В купа сипваме сметана, прясно мляко, пудра захар, пудниг ванилия без варене и какао. С миксер се разбиват на вкусен крем, докато сгъсти.
В чиния се нареждат в кръг понички, отгоре се намазват с крем , следва втори ред понички и с останалия крем се измазва отгоре и встрани.
Останалите понички се хапват.
Оставя се в хладилник да стегне, а ние си разтопяваме масло с прясно мляко и шоколад, разбърква се и оставяме леко да стегне.
Изважда се сладкишът и с лъжичка се оформя решетка. В средата се поставя три понички, две намазани с крем и една с разтопен шоколад.
Оставя се да стегне, аз оставих за една нощ.
Нарязва се и хапваме.
Не е сочно като торта, но си е вкусно - просто понички с крем и малко фантазия.
Да ви е сладко !